Fra venstre: Nina Sundqvist, Matmerk. Anne-Marte Røen og Anne Marthe Løken, Duga. Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet. Anne Birte Olsen, Nyr. Statsråd Jon Georg Dale. Hans Arild Grøndahl, Nyr og Lars-Erik Undrum, Villa Sole.

Nyheter

Heder til is, byggkorn og yoghurt

Tre lokalmatprodusenter ble hedret med Spesialitet-merker under åpningen av Matstreif i Oslo fredag.

Publisert Sist oppdatert
– På Norges største matfestival skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodusenter. De som tror så mye på sine produkter at de satser litt ekstra, og søker om å få Spesialitet-merket, sa landbruks- og matminister Jon Georg dale da han hedret tre lokalmatprodusenter under åpningen av Matstreif i Oslo fredag.
Spesialitet er Norges offisielle merke for utvalgt lokalmat. Det er et kvalitetsmerke, og produsentene må gjennom en streng vurdering av en uavhengig fagjury før de kan sette det på produktet.
– Ikke alle klarer å overbevise fagjuryen, men for dere som står her har det gått bra. Og jeg gleder meg over å gi dere velfortjent heder og ære, sa Jon Georg Dale under utdelingen.
De tre produsentene kommer fra Røros, Akershus og Østfold.
– Det viser bare noe av spennvidden i hvor mye utmerket lokalmat- og drikke det produseres i Norge, sier administrende direktør Nina Sundqvist i Matmerk i en pressemelding.
Spesialitetsmerket ble delt ut til:
  • Nyr Is fra Grøndalen Gård, mottaker Hans Arild Grøndahl
  • Røros Yoghurt Tyttebær, Rørosmeieriet, mottaker meieribetsyrer Trond Vilhelm Lund
  • Duga Byggrynkorn, 3 varianter, mottaker Anne Marthe Løken og Anne-Marte Røen Bye
Powered by Labrador CMS