Nyheter

Heder til moden skinke

Gammel kjøttbedrift henter heder for nyutviklet spekeskinke.

Publisert Sist oppdatert

– Det er spenstig at en 100 år gammel kjøttbedrift skaper nye spekeskinkeopplevelser for oss forbrukere. Kombinasjonen av en modnet skinke med et sydeuropeisk smaksbilde gjør at skinka fortjener den hederen Spesialitet-merket er, sier adm. direktør Nina Sundqvist i Matmerk i en pressemelding. Sist uke æret hun skinken fra Mydland med Spesialitet-merket under Smak-festivalen i Tromsø fredag.

Under festmiddagen «Det nordnorske måltid» fredag 18. september, på Smak Nordnorsk Matfestival, ble spekeskinken Umberto høytidelig hedret med Spesialitet-merket.
– Vi har brukt lang tid på å utvikle skinka, så det er stor stas at vi nå får Spesialitet-garantien. Vi tror det vil gjøre forbrukeren mer nysgjerrig på den, sier Jørgen Bjørnsborg, markedssjef i Mydland.
Mydland har hentet inspirasjonen til skinka fra sydligere strøk, med krydder som kanel, nellik, koriander og hvitløk. Navnet Umberto er inspirert av den italienske polfareren Umberto Nobile.
Umberto spekeskinke med urter lages av store, utvalgte skinker med god fettmarmorering som saltes og modnes med urter. Resultatet er ifølge Matmerk en svært mør spekeskinke med en godt modnet duft, et aromatisk smaksbilde og en balansert saltsmak.
Powered by Labrador CMS