Nyheter

Hederspris til Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm er tildelt hedersprisen Linie Award for 2010, mens danske Tommy Friis vant kokkekonkurransen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et stort løft for meg og gir meg selvtillit, sier danske Tommy Friis etter seieren i kokkekonkurransen Linie Award. (Foto: Jimmy Linus)

Hellstrøm fikk prisen som en anerkjennelse for sitt «livslange lidenskapelige forhold til den gode smak og for sin rolle som eminent Linie Aquavit-ambassadør».

Juryen mener Hellstrøm har gjort en uvurderlig innsats for å øke nordmenns kunnskap om og interesse for nordisk kvalitetsmat og - drikke, ifølge NTB.

Den nordiske kokkekonkurransen Linie Award er en konkurranse for unge lovende kokker, der oppgaven er å fremme bruken av nordiske råvarer og utvikle et nytt, spennende og innovativt nordisk kjøkken. Vinneren i år ble danske Tommy Friis.

– Konkurransen var veldig jevn, og jeg er litt overrasket over at jeg vant. Jeg lager mye av slik mat på Molskroen Restaurant der jeg jobber i Danmark, så jeg er kjempeglad, sier Friis.

Friis fikk overrakt et stipend på 25 000 kroner, Linie-trofeet, samt at han har sikret seg en plass i juryen under Linie Award 2011.

Tommy Friis møtte tøff konkurranse fra de øvrige finalistene i Linie Award som var Petter Raymond Grimstad fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger, Eric Räty fra Chez Dominique i Helsingfors og svenske Simon Weinberg, Souschef ved Tjuvholmen Sjømagasin Restaurant i Oslo.

– Juryen kåret Friis til årets vinner fordi han kombinerte best de kraftige og gode smakene nordiske råvarer er kjent for på en kreativ måte, sier juryformann og tidligere Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie.

– Dette er et stort løft for meg og gir meg selvtillit, sier danske Tommy Friis etter seieren i kokkekonkurransen Linie Award. (Foto: Jimmy Linus)

Powered by Labrador CMS