Nyheter

Her er vinnerne i Årets julemat 2011

Pinnekjøtt med lange ben fra Spis Storkjøkken ble Norgesmester under kjøttbransjens årlige julematkåring i går.

Publisert Sist oppdatert

Alle resultatene Klikk her

Det var til sammen påmeldt 242 forskjellige kjøttprodukter i åtte forskjellige klasser under årets NM i julemat, som hvert år arrangeres av Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund.

I pinnekjøttklassen konkurrerte 55 lammeribber om å være best. Pinnekjøttet fra Spis falt aller best i smak hos fagdommerne og ble kåret til norgesmester: – Riktig råvarebehandling, passe salt, mørt og godt, var noen av kommentarene som sørget for den aller gjeveste tittelen, skriver VG.

Også de grove julepølsene til Spis sikret seg gullmedaljen som «Årets julepølse».

I kategorien Julepålegg gikk lammerullen fra Ingebrigtsen Kjøtt til topps. Årest best sylte kommer fra Pers kjøkken (Luksus sylte), mens Brandbu Pølsemakeri vant i klassen Medisterkake. Strøm-Larsen vant med sin Viltpate med sherry gull i klassen Julepostei/-paté. Syltelabbene til Gilde ble kåret til Årets Nyt Norge-merkede juleprodukt, mens Ingebrigtsen Kjøtt tok seieren i klassen Ferdig stekt/kokt med sin juleskinke. Den beste ribba kommer i år fra Brødrene Ringstad.

I år ble det også delt ut en hederspris for nyskaping. Den gikk til Nortura for Gildes skinnfrie julepølser.

Klikk her

Powered by Labrador CMS