Gründer Trond J. Laeng på lageret i Vestby i oktober i fjor.

Nyheter

Holdbart doblet omsetningen

Holdbart.no selger mat som skulle kastes. Etter en artikkel i Dagbladet, doblet de omsetningen på én uke.

Publisert Sist oppdatert

I november i fjor åpnet Holdbart.no i Vestby. Her selges mat som ellers skulle vært kastet eller gitt bort på grunn av kort holdbarhet, at de er på vei ut av sortimentet, har skadet emballasje eller at emballasjen er i ferd med å skiftes.

De siste ukene har de opplevd en veldig økning i pågang av kunder, ifølge egne Facebooksider.

– Vi fikk 3000 nye FB-følgere på under tre døgn og vi doblet nesten omsetningen vår i forhold til forrige uke. Alle som har vært på jobb disse dagene har stått på som helter for å holde butikken i orden for alle kundene våre, skriver de.

Målet for gründerne er å unngå at så mye mat som er helt spiselig, kastes.

– Det kastes altfor mye mat. Det var kameraten min Trond Laeng som hadde ideen først, han så hvor mye mat som ble kastet og ville gjøre noe med det, og ville ha meg med på dette, forteller gründer og butikksjef Thor Johansen, til Side2.

Laeng jobbet med prosjektet i to og et halvt år, Johansen i halvannet, før butikken altså åpnet dørene i slutten av november i fjor. Omsetningen har vokst fra uke til uke.

Powered by Labrador CMS