Dyrere mat bidro til prisveksten i april. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen, NTB scanpix

Nyheter

Høyere matvarepriser trakk konsumprisindeksen opp

Konsumprisindeksen steg 0,2 prosent fra april til mai, hovedsakelig som følge høyere matvarepriser. Kjerneinflasjonen steg med 0,3 prosent.

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Matvareprisene økte med 3,1 prosent fra april til mai, i hovedsak på grunn av dyrere frukt, sjokolade og kjøttvarer. Også økte drivstoffpriser, etter tre sammenhengende måneder med prisfall, bidro til økningen.

Samtidig steg altså kjerneinflasjonen – konsumprisindeksen uten avgiftsendringer og energivarer (den såkalte KPI-JAE), med 0,3 prosent.

Den siste tolvmånedersperioden har konsumprisindeksen steget med 2,1 prosent, 0,1 prosentpoeng mindre enn i april. Prisfall på flybilletter er hovedårsaken til den svakere veksttakten.

For kjerneinflasjonen var økningen i tolvmånedersveksten på 1,6 prosent, også det ned 0,1 prosentpoeng fra april.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS