Nyheter

Hva er hodekjøtt for no'?

Mange produkter inneholder hodekjøtt, men vet du hva det er? spør Matkontrollen på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

I kjakene til svin og storfe er det mye kjøtt, som både matprodusenter og slakterier benytter seg av. Det er kjøtt av bra kvalitet, forsikrer både slakteri og Mattilsynet.

Hodekjøttet finnes i flere velkjente produkter som leverpostei, pølser og servelat. Ekesmpelvis inneholder Gildes ekte ovnsbakte leverpostei 26 prosent hodekjøtt av svin. Og i Gildes grillpølse og kjøttpølse er det syv prosent hodekjøtt av storfe og svin.

– I slakteribransjen er det et prinsipp om å ta vare på mest mulig og kaste minst mulig. Derfor tar vi kjøtt fra hodet til svin og storfe, sier Thomas Tøllefsen som jobber ved Fatland slakteri til TV 2.

Powered by Labrador CMS