Nyheter

Hvem blir den nye bondelagskokken?

Norges Bondelag søker en kokk med lidenskap for norske råvarer og stolte matprodusenter. Vinneren får et kokkestipend på 100.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den utvalgte skal promotere norsk matkultur og spre kunnskap om råvarer produsert av bønder i hele landet. Kokkestipendet har en varighet på to år og deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2015.

– Bondelagskokken må ha en kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Vi vil at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonde via kokk til forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Stipendpengene skal nyttes i et nært samarbeid med bønder og lokalmatprodusenter. Stipendet skal være med på å styrke en stolthet og glede for norske råvarer og norsk landbruk blant kokker og hos forbruker.

Nåværende bondelagskokk, Bodil Eikrem Fjellestad, har brukt sine stipendpenger på blant annet å skrive sin egen kokebok.

Den nye bondelagskokken vil være den tiende i rekken. Blant tidligere stipendvinnere er Kurt Sverre Øraas, Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Jørn Lie, Mikael Forselius og Inge Johnsen.

For å bli den neste bondelagskokken må man ha et engasjement for norske råvarer, bidra til å fremme og å utvikle norsk matkultur, ha et konkret mål for bruken av stipendmidlene.

Powered by Labrador CMS