Nyheter

Hver femte juleribbe kan være importvare

Den norske produksjonen av svineribbe er ikke nok til å forsyne norske hjem. Så mye som hver femte juleribbe kan bli importert, skriver Nationen.

Publisert Sist oppdatert

Kjøttbransjen mener at behovet for importert ribbe blir større i år enn i fjor, skriver Nationen.

– Vi må importere betydelige volum i år. Det er ikke usannsynlig at opp mot hver femte juleribbe i år vil være importert, sier adm. direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

Samtidig som importbehovet ser ut til å øke, er flere forskere bekymret over utbredelsen av antibiotikaresistente bakterier. Den fryktede MRSA-bakterien har tatt livet av fire personer i Danmark den siste tiden, og norske myndigheter kan ikke garantere at bakterien ikke finnes i importert svinekjøtt. – Vi har ikke grunnlag for å be om garantier eller dokumentasjon per i dag. Det er dermed ingenting som hindrer at det følger MRSA med importert svineribbe. Gjennom EØS-avtalen er vi en del av EU-markedet. Det avgrenser handlingsrommet vårt, sier assisterende tilsynsdirektør Ole Fjetland i Mattilsynet.

Powered by Labrador CMS