Nyheter

Hygienepakke til sommeren

Nye og strengere krav for håndtering av mat er rett rundt hjørnet. Den såkalte hygienepakken ble innført i EU allerede i 2006, og nå står Norge og de andre EØS-landene for tur.

Publisert Sist oppdatert

Inntil nylig var beskjeden fra Mattilsynet at regelverket blir gjeldende fra 1. april. Men nå heter det at første mulige dato er 1. mai. - Vi er ganske sikre på at reglene kommer i hvert fall før sommeren, sier bedriftsrådgiver Jasmijn Wieringa Evjen i NHO Reiseliv til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Det nye hygieneregelverket krever at dagligvarehandelen, bakerier, restauranter, hoteller, kantiner og alle andre som selger og serverer mat skal ha kvalitetssystemer basert på det internasjonalt anerkjente HACCP-systemet

- Blant annet er de nye reglene opptatt av allergikere, sier næringsmiddelteknolog Geir-Otto Kjelstrup i Anticimex. Det nye regelverket betyr endret og mer omfattende dokumentasjon i matproduksjonen, ifølge Kjelstrup. Det samme gjelder for analyse, styring, og kontroll av potensielle farer.

Powered by Labrador CMS