Nyheter

Ikke akkurat et alkoholfritt miljø

Fjordland-sjef Arne Tornås lempet mel, laget konditorfarger og slo i hjel mus og rotter som ble fristet av godsakene på gulvet. Et bakeri i Oslo var hans første møte med arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg arbeidet mest på konditoravdelingen. Jeg tror ikke bakeriet eksisterer i dag. Jeg gjorde det meste, men det var et tøft miljø, for å si det litt forsiktig. Det var ikke akkurat et alkoholfritt arbeidsmiljø. Det hadde aldri gått i dag, mimrer Fjordland-sjefen.

Senere ble han en del av arbeidslaget på en tranfabrikk. De første arbeidsårene var preget av lange dager og hardt arbeid. - Alt var ikke like morsomt, men i ettertid ser jeg at jeg fikk med meg en god ballast. Respekten for hardt arbeid og arbeidsfolk har jeg fremdeles, sier Tornås.

I dag er Arne Tornås leverandør av ferdigretter og veksttakten er bratt for Fjordland. Under Fk-konferansen for noen uker siden flagget han at oppkjøp er en del av den nye vekststrategien.

- Din første jobb som voksen?

- Fellesmeieriet i Oslo. Jeg begynte som driftsassistent, og det er 35 år siden. Jeg har vært i Tine systemet siden (Fjordland er en del av Tine-sfæren), så jeg har ikke akkurat vært en urolig sjel. Jeg har fått mange spennende oppgaver og trives godt. Arbeidsmiljøet er heldigvis blitt bedre siden mitt første møte med arbeidslivet, smiler Arne Tornås.

Powered by Labrador CMS