Nyheter

Ikke alle skal ha billig-ribbe

Stadig flere nordmenn går for dyr og eksklusiv kvalitetsmat når det skal handles julemiddag, skriver E24. Det er godt nytt for spesialbutikkene.

Publisert Sist oppdatert

E24 har tatt en ringerunde til noen av de mest kjente luksusmat- og slakterbutikkene i landets storbyer. Alle E24 har vært i kontakt med melder de har hatt vekst i desember de siste årene.

For familiebedriften Strøm-Larsen i Oslo står desember for om lag 20 prosent av butikkens totale omsetning. Hos Strøm-Larsen koster en kilo ribbe 137 kroner, mens pinnekjøtt koster 310 kroner. Til sammenligning koster frossen tynnribbe på Rimi 39,90 kroner per kilo, ifølge butikkens kundeavis for Oslo.

Hos Solheim Kjøtt i Bergen forventer de å bli helt utsolgt i løpet av de siste dagene før jul.– Det er absolutt flere som handler julemat hos oss enn tidligere. Vi merker også på varelageret at pågangen har økt, sier daglig leder Bjarte Birkeland til E24.

Også hos Idsøe i Stavanger er situasjonen den samme, og selskapet regner med å selge om lag 40 tonn ribbe og 90 tonn pinnekjøtt i løpet av førjulstiden. Det er en økning på rundt 20 prosent fra året før.

Powered by Labrador CMS