Nyheter

Ikke nok øko-griser

Leiv Vidar vil gjerne legge om hele fabrikken til økologisk produksjon, men mangler økologiske råvarer.

Publisert Sist oppdatert

Fabrikken til Leiv Vidar er allerede Debio-godkjent, men det viktigste mangler, nemlig økologiske råvarer. – Vi skulle gjerne produsert økologiske pølser, men det står på svinekjøttet, sier markedssjef Asbjørn Koller.

– Av storfe er det nok tilgjengelig en del økologisk kjøtt, men vi mangler svin. Det å lage en pølse utelukkende av storfekjøtt, går jo an, men den er ikke i nærheten av å bli konkurransedyktig på pris. Ikke får du særlig saftighet, heller, så det er ikke å anbefale, sier Koller til bladet Kjøttbransjen.

– Skal vi profilere en kbs-kunde med økologiske varer, vil vi trenge cirka 300 tonn økologisk svinekjøtt i året, sier Asbjørn Koller.

Powered by Labrador CMS