Nyheter

Inviterer til Norsk på menyen-konkurranse

Matmerk oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen «Norsk på menyen».

Publisert Sist oppdatert

Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 27. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner. Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk, ifølge en pressemelding.

I kriteriene står det at menyen tydelig skal fremme lokale, regionale og nasjonale norske råvarer, og at presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene, og fortellinger om hvor råvarene eller rettene kommer fra vil bli vektlagt.

Påmeldingsfrist er 2. oktober, og kontaktperson er Marit Strand.

Powered by Labrador CMS