Nyheter

Ja, han finnes!

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

For første gang markedsfører Freia en sjokolade med bilde av en person utenom kongefamilien. Og Walter, ja han finnes på ordentlig. Det er Walter selv som har utviklet sjokoladen som nå er oppkalt etter ham. - Det var ingen som ba meg teste ut sjokolade med mandler, det var min egen idé, og den sto bakerst i køen da testpanelet skulle prøve. Men så falt den i smak, og etter det har det gått slag i slag, sier Walter, som heter Huber til etternavn, kommer fra Sveits og har jobbet i Freia i 37 år; de siste 18 årene med utvikling. - Jeg er utdannet konditor i Sveits, og har jobbet med sjokolade og desserter helt fra starten. I Norge begynte jeg med å lage dessert til fly og restauranter på Fornebu, før jeg ble driftsleder i Freia i 1971, forteller Walter, som ser på sjokolademakeri som kunst og håndverk. Han har blant annet laget en ubåt og Freiastorken i sjokolade.

Det var med inspirasjon fra tiden som konditor i Gèneve, da han lagde konfekt, at Walter fikk idéen om å tilsette røstede mandler i melkesjokolade. Og saltaromaen kommer fra en fransk sjokolade sønnen hans tok med hjem. - Den salte og litt brente smaken gir en god kontrast til den søte sjokoladen. Og så har vi karamellisert mandlene for å gi litt krønsj, tilføyer Walter. Han syns det er en stor ære å bli avbildet på en av Freias sjokoladeplater, og er nå klar til å bli kjendis. Nå skal han nemlig ut på norgesturné. - Vi skal besøke butikker og dele ut smaksprøver, forteller Walter, som også skal signere sjokoladen. Han har for øvrig også fått bildet sitt på Freia-klokken på Egertorget, mens selve klokken blir vedlikeholdt. - Jeg er veldig ydmyk i forhold til det, og syns det er veldig moro, sier Walter, som ikke har noen planer om å gi seg som sjokoladeutvikler med det første.

Powered by Labrador CMS