Nyheter

Ja, vi elsker ketsjup

900.000 ketsjupflasker går unna i mai. Knapt en pølse selges uten knuste tomater, forteller NRK.

Publisert Sist oppdatert

Is, pølse og brus er like naturlig som Norge i rødt, hvitt og blått på 17. mai. Mai er måneden ketsjupsalget virkelig tar av.

I ketsjupproduksjonen hos Orkla Foods er det travle dager.

– Nå har det gått jevnt og trutt i hele mai, sier Bjørn Brennskag i Orkla Foods til NRK.

Spesielt har den nye, lille flasken med «Idun ketchup» tatt av.

– Den har hittil solgt over 300 000 flasker, langt bedre enn forventet og hittil tilsvarer dette veksten i år da de andre variantene er stabile i salg.

I løpet av året selger de 6,5 millioner flasker av normalstørrelsen og 1,9 millioner av stor flaske.

– De som driver kiosker og bensinstasjoner kommer heseblesende med bestillinger, slik at de har nok ketsjup til 17. mai. Halvparten av all ketsjupen vi selger hvert år, selger vi de neste månedene. Mai er starten på grillsesongen, og da hører ketsjup med, sier Brennskag til NRK.

Powered by Labrador CMS