Nyheter

Julenytt fra Gilde

Gilde hadde sterk salgsvekst på de fleste juleproduktene sine i fjor. Nå er de klare for årets sesong, og kommer med flere nyheter og ny design på juleserien.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tuller ikke med juletradisjonene her hos oss, men samtidig er det viktig at vi stadig utvikler oss og får fram nye og smakfulle juleprodukter, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura.

Blant julenyhetene fra Gilde er Ribberull med sennep og dill, Krydret julepostei og Medisterkaker med nellik og sennep. – I år setter vi mer smak på julen, sier Strand.

Gilde kommer også med et nytt oppskriftshefte, som skal inspirere forbrukerne til å bruke juleproduktene på en ny og spennende måte.

Alle de store juleproduktene fra Gilde hadde en kraftig salgsvekst i fjor. Pinnekjøttet økte med 20 prosent mens ribbesalget steg med 15 prosent. Medisterkaker og julepølser økte med henholdsvis 44 og 35 prosent.

– Pinnekjøttet tar innpå ribba, og dette har vært en trend de siste fem årene. Likevel er det ribba som er den desidert mest populære julemiddagen i de norske hjem, og vil selger omtrent fire ganger så mye av den, sier Eli Strand.

Størst vekst blant juleproduktene i fjor, hadde salt oksetunge, som økte med hele 85 prosent. Salget av sossiser gikk opp 56 prosent og lutefiskbacon økte med 30 prosent. Smalahove var blant få produkter som fikk en tilbakegang, på 19 prosent.

Powered by Labrador CMS