Kalkun er den klart mest populære nyttårsretten i Norge, ifølge Matprats undersøkelse. Foto: Roar Vestad, NTB

Nyheter

Kalkun er nyttårsfavoritten

Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten i Norge, ifølge en spørreundersøkelse gjort for MatPrat. Vestlandet skiller seg imidlertid ut.

Publisert Sist oppdatert

­– Kalkun er nordmenns store favoritt på nyttårsaften, og 28 prosent av oss spiser kalkun til middag, sier MatPrat-kokk Cecilie Maske i en pressemelding.

Vestlandet skiller seg imidlertid ut.

– Her står pinnekjøttet så sterkt at når det først er jul, så holder det ikke å spise det på julaften – det må serveres på nyttårsmenyen også. I Vestland fylke spiser hele 33 prosent pinnekjøtt på nyttårsaften, sier Maske.

Mens 28 prosent spiser kalkun, spiser 16 prosent pinnekjøtt, 9 prosent spiser ribbe og 6 prosent spiser biff, helstekt filet eller kylling.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS