Nyheter

Kan bli mathall i Steinkjer

Flere av de største lokalmatprodusentene i området viser nå stor interesse for å samarbeid om å etablere en felles markedsplass for egne og andres lokalproduserte matvarer.

Publisert Sist oppdatert

Thoresen Slakterforretning og Sagamat tok initiativet, fikk med seg Vilteksperten, og planlegger nå en Mathall i byen, skriver Steinkjer-Avisa.

Det nystartede salgs- og distribusjonsselskapet Trøndelag Mat er også med.

– Disse aktørene ønsker å finne ut hvilket marked det er i Steinkjer – hvilke muligheter de har. Vi skal derfor gjennomføre en realitetsvurdering knyttet til etablering av et felles vareutsalg/mathall for egne produkter – og produkter fra andre lokalmatprodusenter fra Innherred og Nord-Trøndelag, forteller Jon Olav Veie, som er prosjektleder for «Mat Inant», som de kaller forprosjektet.

I løpet av 2,5 måned skal han lede et forprosjektet. – Hovedmålet er å utrede om en mathall i Steinkjer er en god forretningsidé. Innen 15. desember skal vi ha det klart, sier Veie.

De har utarbeidet en oversikt over lokale matprodusenter i regionen. – I Nord-Trøndelag er det cirka 75 lokale matprodusenter, og utfordringen for mange av disse er å finne riktig markedsadgang for sine produkter, sier Veie til Steinkjer-Avisa.

Powered by Labrador CMS