Nyheter

Kaster 456 000 tonn mat i året

Storkjøkken og restauranter i Norge, Sverige, Finland og Danmark kaster 456 000 tonn mat per år. Det viser en ny rapport fra Nordisk ministerråd.

Publisert Sist oppdatert

Mengden tilsvarer 18 kilo per innbygger per år.

– Hittil har debatten framfor alt handlet om maten som husholdningene kaster uten at det er nødvendig. Men restaurant- og storkjøkkenbransjen har betydning, sier Sanna Due, saksbehandler ved Naturvårdsverket i Sverige.

Bak rapporten står den nordiske avfallsgruppen, som arbeider for å redusere miljøpåvirkningen av avfall. I undersøkelsesresultatet regnes bare den maten som egentlig kunne blitt spist, ikke for eksempel potetskrell og dyrebein. Mengden mat som kastes i storkjøkken, er trolig enda større enn det som angis i rapporten. For eksempel spyles supper og sauser ned i avløpet, i likhet med drikkevarer. Heller ikke mat som hentes fra restauranten, er med.

Powered by Labrador CMS