KBS

Tilsyn med mat i bensinstasjoner

Mattilsynet hadde revisjon ved hovedkontoret hos kjedene Circle K og Shell i 2021. Som en fortsettelse av dette tilsynet vil utvalgte bensinstasjoner i disse kjedene få verifikasjonstilsyn i 2023.

Publisert Sist oppdatert

Mattilsynet vil føre tilsyn med hygiene og allergenmerking i ikke ferdigpakket mat i bensinstasjonkjedene Circle K og Shell, skriver de i en kunngjøring. Revisjonen ved hovedkontoret i 2021 omfattet kjedenes systemer for hygiene og allergenmerking, mens verifikasjonstilsynene i 2023 er en kontroll på om bensinstasjonene følger rutinene som hovedkontoret har laget.

Mattilsynet ønsker å få oversikt over hygienestatus på bensinstasjoner og skal se på rutinene for de grunnleggende kravene til hygiene som for eksempel renhold, mathåndtering, forurensningsfare, personlig hygiene og opplæring . Det kan også være aktuelt å se på om kravene til allergenmerking av matvarer er fulgt, samt veilede om akrylamid.

Verifikasjonstilsynene vil gjennomføres i hele landet i perioden 1. mai til 30. september. Det vil skrives en sluttrapport med oppsummering før det gjennomføres et sluttmøte med hovedkontorene for kjedene.

­

Powered by Labrador CMS