Kjedenytt

Romslig: Det er godt om plass i de lyse lokalene til Altimat i Bergen.

Altimat åpner butikk: Selvbetjent i Bergen

Kundene åpner butikken med Vipps, plukker varer og betaler selv med Vipps eller bankkort. Nå satser den nye kjeden Alltimat på 8-10 butikker i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske dagligvarekonseptet Altimat vil utfordre de etablerte dagligvarekjedene med en enkel og effektiv handel for kunden.

– I tillegg sikrer dette konseptet en enkel arbeidshverdag for franchisetakere, med mer tid til fritid, venner og familie,sier presseansvarlig og medeier i Altimat, Martin Kviteberg, i en pressemelding.

Fleksibelt system

Alltimat har store ambisjoner og planlegger å åpne 8-10 butikker i året.

– Vårt mål er å få tilbake butikker på bygda, noe som er mulig med Alltimat. Butikkene våre er uavhengige og har stor fleksibilitet, med et sømløst og effektivt system for å sette opp en ny butikk. Vi kan også enkelt lage flere selvbetjente konsepter, som dyrebutikk og apotek, sier Kviteberg.

Søker investorer

Med den store veksten de legger opp til, søker de investorer som vil være med å bygge en stor og spennende matvarekjede i Norge.

Alltimat eies av søsterselskapet 24-Sju Snabbköp i Sverige, som har en eierandel på 51 prosent. På under tre år har de åpnet over 40 butikker i Sverige. Resten av den norske virksomheten eies av Martin C. Kviteberg (20 prosent) og resten av styreleder Richard Hatleskog.

Nå håper selskapet på å bli kontaktet av personer med gründersjel som ønsker å starte egen butikk, enten det er på mindre steder eller i sentrale strøk.

– Alltimat passer overalt. Vi satser på butikker under 100 kvadratmeter slik at de kan være åpne hele døgnet 365 dager i året, fremholder Martine Kviteberg.

Bistår med betalingen

Med døgnåpne og ubetjente butikker må det være høy kvalitet på teknologien som sikrer identifikasjon av kunden og betaling. Altimat har valgt en betalingsløsning fra Loomis og Aera. Sistnevnte har allerede erfaring fra den norske dagligvarebransjen, ved at selskapets teknologi blant annet brukes i Coop og Norgesgruppens butikker.

– For oss har det vært viktige å bruke bransjens fremste teknologi, også innenfor identifikasjon- og betalingsløsninger. Når butikkene er åpne gjennom hele døgnet og er uten betjening, er det avgjørende å ha gode systemer vi kan stole på. Loomis og Aeras plattform er «state of the art» innenfor betalingsløsninger. Den vil bidra til gode kundeopplevelser og styrket konkurransekraft for kjeden, mener Kviteberg.

­

Powered by Labrador CMS