Kjedenytt

Ledertrioen på MENY Osloveien består av assisterende butikksjef Kine Haukedalen Gomnes (t.v) , butikksjef Elisabeth Gomnæs (midten) og ferskvaresjef Camilla Walderstøen (t.h). Foto: Meny

Flere kvinner i ledelsen

Ledende stillinger innenfor dagligvare og butikkdrift har tradisjonelt vært bekledd av menn. De siste årene har det skjedd store endringer. Nå er 40 prosent av de øverste lederne i Meny kvinner.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ønsker å løfte frem og ta i bruk mulighetene hos de ansatte, uansett kjønn, bakgrunn, etnisitet og alder. Med økt bevisstgjøring, har vi lykkes med å dyrke frem mange kvinner i ledende roller, sier Menys HR-direktør Line Beate Jebsen i en pressemelding.

I Meny-butikkene består ledergruppen av et trekløver: butikksjef, assisterende butikksjef og ferskvaresjef. I dag er 40 prosent av disse kvinner – med mål om 50 prosent innen 2025.

– Å sitte i ledelsen i en Meny-butikk er krevende. Det er høyt tempo, et bredt spekter av arbeidsoppgaver og krav til kundetilpasning og kremmerskap, sier Jebsen.

Blant butikksjefene, eller kjøpmennene som de også kalles, er i dag 24 prosent kvinner. Målet er 40 prosent innen 2025.

Med så mange kvinner blant de tre øverste lederne, tror Jebsen at det er mulig å nå dette målet.

– Relevant erfaring og personlige egenskaper er viktigste utvelgelseskriteria, og nå med stadig flere kvinner i ledende Meny-stillinger, vil kjønnsfordelingen forhåpentligvis jevne seg naturlig ut på butikksjefnivå, sier Jebsen.

En av de kvinnelige butikksjefene er Elisabeth Gomnæs hos Meny Osloveien i Hønefoss. Hun rykket opp fra assisterende butikksjef til butikksjef i 2019, men har jobbet i matbutikk siden hun var 16 år.

Hos henne er nå alle i trekløveret kvinner.

Slik har det ikke alltid vært. I mange år var Gomnæs eneste kvinne i ledende stilling i butikken. Hun forteller at folk fortsatt spør om «butikksjefen, om han, er til stede».

– Det ligger nok mest i en gammel forventning om at det er en mann, kanskje fordi yrket innebærer en del sjauing, men også fordi mye ansvar og stor arbeidsstokk tidligere var forbeholdt gutta, sier Gomnæs.

Også i ledergruppen i Meny sentralt er målet å ha en kvinneandel på 40 prosent. I dag er tre av åtte kvinner.

Powered by Labrador CMS