Kjedenytt

– Jomjom er laget på norske kjøttfulle kraftbein og satt i et produksjonssystem som faktisk gir bedre næring enn den kraften jeg lager hjemme, hevder kjendiskokk Eyvind Hellstrøm. (Foto: Magga&Anders)

Hellstrøm lanserer saus til hundemat

Nå har han sammen med bokseren sin Bob, utviklet kraftsaus til tørrfôret – for at maten skal smake bedre.

Publisert Sist oppdatert

­– Hunder fortjener å ha et godt liv, og da må maten som serveres i skåla være bra, sier Hellstrøm i en pressemelding.

I juni lanserte kjendiskokken Jomjom kraftsaus.

Hunden Bob er Hellstrøms syvende bokser. Han forteller at alle har vært forholdsvis bortskjemte i matveien, og at de alltid har fått hjemmelaget kraftsaus tilsatt tørrforet han har gitt hundene sine.

– Jeg har jo alltid tatt utgangspunkt i det jeg lager på kjøkkenet, og så tilpasset det litt for hundene. Nå har jeg endelig fått anledning til å sette produksjon av kraftsaus til hunder i system, og det har vært veldig spennende å lære enda mer. Bob er i alle fall veldig fornøyd, forsikrer Hellstrøm, og legger til:

– Vi skal være forsiktige med å gi hunder for mye menneskemat.

Hellstrøm forteller at det viktigste er at hunder ikke skal ha salt eller løk, noe som svært ofte er bestanddeler i mat for oss mennesker. Han understreker at det er forskjell på hva hunderaser tåler, men at vi uansett bør gi hunder tørrfôr hver dag.

Eyvind Hellstrøm og Bob blir hundematprodusenter. Hellstrøm til venstre. (Foto: William Rennan Lenning)

– At tørrfôr kan bli kjedelig for våre firbente bestevenner, som jo alle vet har bedre lukte- og smaksanser enn oss mennesker, er lett å forstå. Det som likevel er viktig å huske på er at skikkelig tørrfôr av god kvalitet er satt sammen med alle de ingrediensene som hundene våre trenger. Derfor er det viktig at de ikke får pizzaskalker, leverpostei eller servelat på bekostning av tørrfor. Nettopp derfor er Jomjom kraftsaus til hund en glimrende løsning, fremholder han.

Kraftsauser er rike på kollagen, proteiner og mineraler – som også er bra for hunder. Sammen med Bob og hans tidligere hunder har han testet flere typer kraftsauser, og tror han har funnet noen gode oppskrifter. Han innrømmer at han på ingen måte har gått like vitenskapelig til verks som det siste året, og at det har vært veldig gøy å eksperimentere med Bob.

– Jeg tror vi med Jomjom har funnet frem til smaker og lukter som de fleste hunder vil like, men jeg er jo ikke hund selv – så det er vanskelig å være helt sikker. Testingen vi har gjennomført har i alle fall vært over all forventning. Jeg er ganske sikker på at vi har et produkt som vil få hundene til å spise opp maten sin. Spiser du bedre, lever du bedre – det gjelder også for hundene våre.

For kokker har alltid en god kraft vært viktig for smakens skyld i, all matlaging. Hellstrøms nye hundesauser for tørrfôr er 100% naturlig og laget i Norge på norske råvarer.

– Jomjom er laget på norske kjøttfulle kraftbein og satt i et produksjonssystem som faktisk gir bedre næring enn den kraften jeg lager hjemme, hevder den tidligere stjernekokken, med to stjerner i Michelin.

Det meste av hundefôret på det norske markedet er produsert av store internasjonale giganter som PepsiCo, Nestlé og Mars og importert fra utlandet.

– Det er mye vi ikke har forutsetninger for å produsere i Norge, men akkurat hundemat har vi gode, om ikke bedre, forutsetninger for å lage i Norge. All honnør til den norske bonden og dyra hans for at vi nå kan komme på banen med et restprodukt av menneskemat som jeg håper vil gi sunnere, bedre, mer velsmakende og mer bærekraftig mat for norske hunder fremover!

Powered by Labrador CMS