Kjedenytt

Fornye seg: Alle Kiwi-butikkene skal få en ny brødavdeling. Kjeden ønsket å bygge om brødavdelingen for å fornye seg og følge med i tiden. Foto: Kiwi

Kiwi med ny brødavdeling

Flere Kiwi-butikker har allerede fått kjedens nye brødavdeling. Brødansvarlig Elisabeth Christine Moen i Kiwi håper at alle butikkene har den nye avdelingen innen utgangen av året.

Publisert Sist oppdatert

– Alle Kiwi-butikkene skal bygges om, men koronaen gjør det litt vanskelig for oss. Vi bygger om avdelingen så raskt som overhodet mulig. Hvilken dato vi vil bli ferdig, vet jeg ikke, men det er allerede mange butikker rundt om i landet som har blitt bygget om, sier Moen.

Kiwi ønsket å bygge om brødavdelingen for å fornye seg og følge med i tiden. Det siste året har det skjedd mye på brødfronten hos Kiwi.

– I fjor kom vi med to nye brødkonsepter kalt Bakerens Utvalgt og Våre Groveste. Det har vært en lang og grundig prosess, og etter at de nye seriene var lansert, er det nå ny brødavdeling som står for tur. Vi gjør en stor «makeover» på brødavdelingen, for vi ser at vi kan forbedre den og gjøre det enklere for kundene å handle brød og småvarer i Kiwi.

Foto brødansvarlig Elisabeth Christine Moen i Kiwi. Foto: Kiwi

– Bedre belysning

Kiwi har testet den nye brødavdelingen over en lengre periode i flere butikker. Underveis gjennom prøveperioden har de gjort flere tilpasninger og endringer.

– Butikkansatte er veldig entusiastiske til den nye avdelingen. Nå er det enklere å fremme brødene og vise frem nye konsepter. Det er også enklere med impulskjøp i den nye avdelingen, fordi den gir en større stoppeffekt. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra kundene, og majoriteten sier avdelingen er fin, rydding og renslig. Vi har gjort analyser som viser at kundene synes det viktigste er en ren og ryddig brødavdeling, sier Moen.

– Hva er den største forskjellen fra den gamle brødavdelingen?

– Det er flere elementer. I enkelte butikker har vi gitt større plass til brød og småvarer. I tillegg har vi laget en utvidet brødavdeling der pølsebrød, hamburgerbrød, polarbrød og helstekte bagetter fra Eldorado er innlemmet. Vi har også fått bedre belysning som fremhever varene på en helt annen måte. Nå er belysningen i selve avdelingen, og ikke bare i taket. Før stablet også de ansatte brødene for hånd hver dag. Nå skal de stable brødkurvene rett inn i avdelingen, bortsett fra i topphyllen. Når man plasserer brødene i kurver, vil ikke brødene falle, og det gir et mer ryddig utseende gjennom hele åpningstiden.

Står på handlelisten

– Hvor viktig er brød for deres kunder?

– Det er veldig viktig. Brød er en av de største kategoriene og noe av det som oftest står på handlelisten til kundene. Det å ha høy kvalitet på brødene er ekstremt viktig, sier Moen.

Powered by Labrador CMS