Kjedenytt

Driftsjef i Extra, Andreas Ruud (t.h) overrasket Kira Brenk Nilsen og sønnen Brage, da de ble feiret som medeier nummer to millioner.

Nå er over to millioner kunder medeiere i Coop i Norge

Coop passerer historisk milepæl og runder to millioner medeiere.

Publisert Sist oppdatert

– Det at vi nå er hele to millioner medeiere er en viktig milepæl for oss. Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, og vi er veldig stolte og glade for at så mange ser verdien av å være medeier i Coop gjennom sine lokale samvirkelag, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge SA i en pressemelding.

– Flere unge

I løpet av årets tre første måneder har Coop fått 27.000 nye medeiere. 36 prosent av de nye medeierne under 30 år, mens hele 58 prosent er under 40 år. Av den totale medlemsmassen til Coop er det 25 prosent som er under 40 år.

– Det har i lang tid vært de yngre kundene som har dominert innmeldingstoppen, og det er gledelig at flere unge ønsker å ta del i delingsøkonomien, sier Stokke.

Coops medeiere oppnår en rekke fordeler og fikk utbetalt nærmere 1,3 milliarder kroner i kjøpeutbytte for 2021. I tillegg har medeierne fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør godt over én milliard kroner. Coops medeiere fikk dermed en samlet medlemsnytte på 2,5 milliarder kroner for 2021. Det var en økning på 4,2 prosent fra 2020.

Overrasket kunde

For å markere to millioner medeiere, ble en tilfeldig, ny medeier plukket ut og gjort ekstra stas på. Den heldige utvalgte ble Kira Brenk Nilsen, som var på handletur på Extra Askim da hun ble overrasket med gavekort, blomsterbukett og diplom. Sønnen Brage fikk også en overraskelse.

– Først tenkte jeg at det bare var tull og tøys, og for godt til å være sant. Men jeg ble forsikret om at det var reelt, og da var det jo en hyggelig overraskelse. Jeg ble medeier fordi det er kjekt å få glede av billigere frukt og grønt, rabattkuponger og alle de andre medlemskuppene, i tillegg til det årlige kjøpeutbyttet, sier Kira Brenk Nilsen.

Nilsen er en av mange aktive brukere av Coop-appen, som blir stadig mer populær og i løpet av mars brukte nesten 1,2 millioner medeiere appen.

– Jeg bruker Coop-appen mye, den er enkel og gir god oversikt over tilbud og fordeler. Det neste på planen nå er at jeg også skal komme i gang med betaling gjennom Coopay, sier Nilsen.

De mest populære fordelene

I tillegg til kjøpeutbytte på all handel i Coops butikker, får Coops medeiere rabatter og bonuser fra Coops samarbeidspartnere.

– De tre mest brukte medlemsbonusene i antall brukere er medlemsbonus på frukt og grønt hos Extra, Änglamark-bonus hos Coop Mega og gjenbruksbonus på handlenett, som gjelder i alle Coops butikker. Noen av de mest populære medlemsfordelene hos partnere er Circle K, YX og Coop HotellKupp, sier Stokke.

Powered by Labrador CMS