Kringler Gjestegård AS blir med til Berlin for å kjempe om prisen. Foto: Marie Lindemann

Nyheter

Kjemper om årets bedriftsutviklingspris i landbruket

Publisert Sist oppdatert

En allsidig gjestegård, en økologisk pølsemaker og et lokalt ysteri kjemper om å vinne årets nasjonale bedriftsutviklingspris i landbruket og pengepremien på 250 000 kroner, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Det er Kringler Gjesteård AS fra Akershus, Ask Gård Foredling AS fra Buskerud og Stavanger Ysteri AS og Kolbjørn Anda fra Rogaland, som skal kjempe om den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Det er landbruks -og matminister Bård Hoksrud som skal dele ut prisen under verdens største landbruks- og matmesse Grüne Woche i Berlin 17. januar.

– Vi har tre svært gode og spennende kandidater til årets pris. Konkurransen er knallhard og synliggjør mangfoldet og gründerånden blant gårdsrelaterte næringer i hele landet. Å velge en vinner kommer ikke til å bli enkelt, men det er en takknemlig oppgave å skulle velge mellom så gode og interessante kandidater, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket har blitt delt ut hvert år siden 1997. Prisen går til en bedrift som har etablert en innovativ og bærekraftig virksomhet med basis i bygdas og landbrukets ressurser. Det blir først kåret fylkesvinnerne som mottar 50 000 kroner hver. Av disse går tre finalister videre som kjemper om den nasjonale prisen og 250 000 kroner.

Powered by Labrador CMS