Nyheter

- Kjøtt-NM fremmer faget

MANKO: Ferskvaresjef Klas Roger Arvesen ved Meny Indre Havn synes det blir stadig vanskeligere å få tak i lærlinger.

Publisert Sist oppdatert

- Det er en skummel utvikling, men konkurranser er bra for å fremme faget, mener han. Denne uken skal han til pers i sjømat-NM for fjerde gang. Med seg fra butikken har han Tina Ås, som for første gang er med i NM Kjøttfag for lærlinger. En del av det å være kjøttfaglærling på Meny Indre Havn i Sandefjord, er å delta i NM. Det synes Ås er helt greit, selv om nervene er i helspenn nå like før konkurransen.

Hun har alltid hatt lyst til å velge et mannsdominert yrke, og synes det var naturlig å velge kjøttfag. Men hun hadde egentlig tenkt å bli baker, fordi hun ville lage fine ting med hendene. - Men det kan man jo gjøre i en kjøttdisk, også.

I NM kommer Ås til å møte blant andre ferksvaresjef Øyvind Skjerstad Ramsøy ved Meny Haslesenteret, som vant NM for svenner i fjor. Nå er han klar for å forsvare tittelen, forsikrer han Handelsbladet FKs lesere.

Powered by Labrador CMS