Nyheter

Kjøttspising et stort klimaproblem

Kjøttforbruket i Norge øker stadig. Fortsetter veksten kan norske middagsvaner snart være et større klimaproblem enn bilkjøringen vår, skriver Dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av livet spiser hver nordmann i gjennomsnitt seks kyr og okser, 27 griser, 22 sauer og lam, 2,6 hjortedyr og 1 147 kyllinger og annet fjærfe. Hver enkelt nordmann er nå ansvarlig for utslipp av mellom 40 og 65 tonn klimagasser i løpet av livet på grunn av kjøttspisingen sin, ifølge beregninger fra Framtiden i våre hender.

Og mens utslippene av klimagasser på grunn av kjøttspising har økt til mellom 0,5 og 0,8 tonn per person i året, er utslippene fra privatbilene våre på vei ned fra dagens 1,1 tonn per person i året.

– Jeg vil tro dette er en vekker for folk flest også, det at hver enkelts livsløp medfører så mye produksjon av dyr, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender, som står bak rapporten «Livsløpsgrillen».

Powered by Labrador CMS