Nyheter

Kjøttstykkene på storfe bakpar

Publisert

Indrefilet er det møreste kjøttet på dyret. Kjøttet er meget løst i strukturen, og regnes for å være den fineste biffen.

Ytrefilet er nesten like mør som indrefileten, og passer ypperlig til helsteking og i skiver. Hvis man beholder den ytterste hinnen på fileten, blir resultatet saftigere ved grilling og helsteking.

Mørbradbiff er et kilosstykke med kjøtt som sitter der hvor ryggen skifter navn.. En godt mørnet mørbrad kan være noe av det mest smakfulle biffkjøtt som tenkes kan. Mørbraden har lite grann fett inne i selve kjøttet, og er derved meget smakfull. Prisen er ofte gunstig på mørbradbiff.

Flatbiffen består av to muskler som fremstår som én, men bare den minste av delene bør brukes til biff. På yngre dyr kan selvfølgelig hele flatbiffen benyttes til biff, men flatbiff passer best til roastbiff, steker og finere gryteretter.

Bankekjøtt er grovere og noe seigere kjøtt som er ypperlig til gryteretter og stek hvis man bruker svak varme og litt tid. Selges i skiver, eller deles opp i stykker som surres i nett til benfri stek.

Lårtungen er en del av bankekjøttet, og sitter av og til på, andre ganger selges den separat. Bruksområde som bankekjøtt. en del lårtunge saltes, kokes og brukes til pålegg.

Rundsteken har byttet navn i de senere år. Tidligere het stykket rundbiff. Kjøttstykket passer best til stek eller bankekjøtt, og derfor er navnet endret så ingen butikkbetjening eller kunde skal la seg lure av biff-navnet. I butikk finnes knapt rundtstek som eget produkt i dag.

Powered by Labrador CMS