Nyheter

Kjøttutdanning i fare

Diplomfagutdannelsen i kjøtt, som flere butikkslaktere har hatt stor nytte av, står i fare for å bli lagt ned. – Uteblir interessen i år, er det trolig slutt for diplomfagkurset, sier kursholderne i Nofima.

Publisert Sist oppdatert

Er du fagarbeider i kjøtt og sulten på mer kunnskap, bør du nå kjenne din besøkelsestid, melder bladet Kjøttbransjen.

– Uteblir interessen i år, er det trolig slutt for diplomfagkurset, fastslår Tom Johannessen og Gunhild Drabløs på Nofima, som nå jobber hardt for å få på plass minst 15 personer som kan ta diplomfageksamen neste år.

– Årets kurs, kan vise seg å bli siste mulighet. I fjor måtte vi kansellere kurset fordi vi fikk litt for få påmeldte. Etter tre års opphold, håper vi i år å få på plass et tilstrekkelig antall kursdeltagere. Vi vet at interessen for diplomfagutdanningen er til stede ute i bedriftene. Nå gjelder det bare å få mobilisert, sier Gunhild Drabløs til Kjøttbransjen.

– Det handler ikke bare om selve kjøttfaget. Evne til samhandling og det å jobbe i prosjekt, er en annen viktig gevinst ved dette kursopplegget. Vi har forelesere fra ulike fagmiljøer og kurset legger stor vekt på prosjektarbeid som arbeidsform. Alle med ambisjoner om å komme videre på sin arbeidsplass har stor nytte av diplomfagutdanningen, utdyper Drabløs.

Handelsbladet FK har tidligere skrevet om flere ferskvaresjefer og butikkslaktere som har tatt diplomfagutdannelsen. De har alle skrytt uhemmet av opplegget, og mener det passer perfekt for kjøttfolk i dagligvarebransjen. Les mer om årets kurs her .

Powered by Labrador CMS