Nyheter

Klar for NM-finale

Finalistene til NM i Sjømat er klare til dyst. Gjennom regionale konkurranser har syv fagfolk fra dagligvarebutikker kvalifisert seg til å møtes til finale under Matfestivalen i Ålesund denne uken. Der treffer de tittelforsvareren fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Matfestivalen arrangeres i år for 23. gang. Fra onsdag 29. august til lørdag 1. september er Ålesund møteplass for matbransjens fagfolk. Her treffes aktører fra fiskeri, landbruk og foredlingsindustrien med kokker og butikkfagfolk.

Sentralt i programmet står NMkonkurransene. Det blir NM i kjøttfag, finstykking for lærlinger og svenner. Det blir norgesmesterskap i kokkekunst, institusjonskokkefaget og konditorkunst. Og naturligvis NM i sjømat.

HØY KVALITET

- Aldri har vi hatt så høye poengskår som i årets uttak. Dette blir en fantastisk finale med høy kompetanse, sier Britt Kristiansen, som er prosjektleder for NM Sjømat, til Handelsbladet FK. Konkurransen arrangeres av Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) med finale under Den norske matfestivalen i Ålesund denne uken.

NM i Sjømat er en fagkonkurranse for dem som arbeider med detaljsalg av sjømatprodukter. Det kreves faglige ferdigheter i håndskjæring, klargjøring av produkter for salg og eksponering av sjømatprodukter.

KONKURRANSER

Det har vært gjennomført tre uttakskonkurranser; to i Oslo og en i Kristiansand. Vinnerne av de tre konkurranse går til finalen. De er Alejandro Lanner fra Ultra Herkules i Skien, Johnny Guthe fra Meny Indre Havn i Sandefjord og Bjørnar Amdahl fra Meny Grønland i Oslo. Fire kandidater går videre på poeng, de er Trine Vik fra Meny Myren i Skien, Andreas Fragell fra Meny Bærums Verk, Jon Erik Nordskog fra Meny Telemarksporten i Porsgrunn og Thomas Thorstensen fra Ultra Stavanger. Disse syv skal måle sine ferdigheter mot Klas Roger Evensen fra Meny Indre Havn i Sandefjord, som vant NM i Sjømat både i 2005 og 2006.

På festivalprogrammet står også fiskeriseminar og dagligvaredag.

Powered by Labrador CMS