Matentusiaster fra hele Norge samles på Rådhusplassen denne helgen. Foto: Tom Hansen

Nyheter

Klart for årets Matstreif på Rådhusplassen

Publisert Sist oppdatert

Den 7. til 8. september er det duket for hele Norges matfestival, Matstreif på Rådhusplassen. Da samles over 200 lokale og regionale utstillere fra hele landet i Oslo og gir deg muligheten til å smake på Norge.

Matstreif har etablert seg som en av Norges største matfestivaler. Festivalen er et årlig arrangement og i år er det 14. året på rad at matentusiaster samles på Rådhusplassen. Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet.

Økende interesse for lokalmat
– Matstreif er et fantastisk utstillingsvindu for det store mangfoldet av lokal mat og drikke som produseres over hele landet. Vi ser at omsetningen fortsatt øker, og vi er snart halvveis på veien til å nå målet om en lokalmat omsetning på 10 milliarder i 2025. Det er jeg veldig fornøyd med, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud i en pressemelding.

Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år, der kan de møte, snakke og kjøpe mat fra lokale matprodusenter og utstillere fra hele landet. Ti lokale bryggerier gir årets publikum en smak av norsk drikkekultur.

– Vi gleder oss til å vise frem noe av all den spennende lokalproduserte maten og drikken som finnes rundt om i Norge. Vi ser en økende interesse for lokalprodusert mat både hos forbruker og jordbrukere. Dette er en spennende utvikling som vi gleder oss til å følge videre, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,9 milliarder kroner i 2017, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk 2017.

Åpningen er klokken 12 i dag, fredag 7. september. Den er det Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, ordfører Marianne Borgen og Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge som står for.

På programmet står blant annet utdeling av Spesialitetsmerket ved Matmerk, kåring av årets beste birøkter 2018 ved Honningscentralen, utdeling av Menys Matskatt-pris ved Vegard Kjuus, adm. direktør i Meny.

I løpet av dagen og morgendagen blir det også NM i Honning, NM Sjømatprodukter og NM i Sjømathandel, kåring av beste Matstreif-stand 2018, smak-tips fra Matstreif og offentliggjøring av finalistene i Det Norske Måltid.

Powered by Labrador CMS