Nyheter

Klart for juicetapping

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens Hardanger-epler er nå klare for tapping til årets Hardangerjuice. I år forventer Fellesjuice å selge 500 000 liter av eplejuicen, som er et sesongprodukt fra september til januar. I uke 40 er juicen klar til salg over hele landet.? Fruktsesongen har vært bra, noe som har gitt god smak og god avling for Hardanger-eplene. Det skulle dermed være duket for en god sesong for årets Hardangerjuice, sier Jens Skarvang, markedssjef for Fellesjuice .Ettersom dette er et ferskt produkt, er prosesslinjen svært kort. Det tar derfor ikke mange dagene fra eplene henger på treet til en kan få kjøpe juicen i butikk. 600 tonn Hardanger-epler går med til å levere cirka 500 000 liter Hardangerjuice i år. Juicen er et 100 prosent rent naturprodukt uten tilsettingsstoffer. Fordi juicen er et sesongprodukt, vil smaken variere noe fra å være frisk og søt i begynnelsen, til å bli enda søtere etter hvert som eplene modnes utover høsten. ? I år er vi noen dager senere på markedet enn i fjor. Dette fordi vi vil at eplene skal være riktig modnet for å gi juicen en god sødme. Da vi var i Hardanger for å sjekke eplene nylig, fant vi ut at de godt kunne få modne seg enda en uke, sier Skarvang i en pressemelding. Hardangerjuicen blir tappet på kartonger ved Tine Meieriet Vests anlegg i Bergen.

Powered by Labrador CMS