Nyheter

Klimakokkene: Setter matens klimaavtrykk på agendaen

Miljøagentene ønsker at flere tar bærekraftige valg i hverdagen og lanserer nå en klimasmart kokkekamp for barn.

Publisert Sist oppdatert

Julen nærmer seg med stormskritt og for mange er førjulstid og julefeiring synonymt med stappfulle kjøleskap, ribbe, pinnekjøtt og annet godt. Men visste du at matproduksjon er en av de største enkeltkildene til klimagassutslipp?

– Vi må bli mer bevisste på hva vi har på middagstallerkenen vår og hvor stort klimaavtrykk maten vi spiser har, sier daglig leder Are Shaw Waage i Miljøagentene.

Derfor arrangerer Miljøagentene skolekampanjen Klimakokkene, som er en nasjonal konkurranse for 5.-7. trinn tilpasset faget mat og helse. 250 klasser er påmeldt og gjennom hele januar skal klassene konkurrere i å lage de mest smakfulle, næringsrike og klimasmarte rettene – bestående av råvarer med så lavt klimaavtrykk som mulig. De beste rettene velges ut til å tilberedes av et kokketeam i Toro og vurderes av et smakspanel bestående av barn.

– Med Klimakokkene ønsker vi å gi fremtidens forbrukere kunnskapen de trenger for å kunne ta bærekraftige valg i hverdagen og en forståelse av hvor viktig det er å tenke helhetlig for å motvirke global oppvarming, sier Waage.

Klimakokkene starter 6. januar og arrangeres i samarbeid med Toro.

Ifølge en Norstat-undersøkelse på vegne av Toro, ønsker to tredeler av befolkningen å redusere klimaavtrykket sitt, men synes det er vanskelig å finne informasjon om matens klimapåvirkning.

Powered by Labrador CMS