Foto: Differ Media

Nyheter

Klimavennlig kyllingløft

Mange forbrukere er opptatt av å spise klimavennlig. Ønsker du å spise kjøtt, så er det lite som er mer klimavennlig enn norsk kylling. Og snart kan den bli enda mer klimavennlig.

Publisert Sist oppdatert

Med økt bruk av fornybare energikilder vil norsk kyllingproduksjon kunne bli enda mer klimavennlig i fremtiden.

– Er du er opptatt av klima, så bør du kjøpe kylling produsert i Norge, sier Ola Hedstein, administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke.

En viktig årsak til at norsk kyllingproduksjon er klimavennlig er dyrehelsen. Kyllinger liker å ha det varmt og tørt. Det betyr at mesteparten av kyllingproduksjon i Norge foregår innendørs.

– Innendørs har vi god kontroll på hvilke smittestoff kyllingen blir utsatt for, noe som er positivt både for dyrehelse og for mattryggheten til forbrukeren, forklarer daglig leder i Norsk Fjørfelag, Margrethe Brantsæter.

– Alt tyder på at fjørfeproduktene vil få en enda større betydning enn de allerede har med en økende verdensbefolkning.

Powered by Labrador CMS