Nyheter

Knivskarp kamp om gullet

Det ble tøff konkurranse om gårsdagens norgesmesterskap i kjøttfag. Åshild Bruskeland (19) fra Kristiansand stakk av med seieren.

Publisert Sist oppdatert

Etter tre intense konkurransetimer kunne sørlandsjenta Åshild Bruskeland endelig smykke seg med den høythengende tittelen norgesmester. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk overrakte pokalen fra scenen på Rådhusplassen i hovedstaden.

– Dette mesterskapet løfter frem særdeles dyktige fagfolk. Her har vi unge fagpersoner som bidrar til å løfte de norske råvarene, og det er positivt, sier Brekk i en pressemelding.

Høyt tempo og knivskarp konkurranse gjorde kjøtt-NM til et hett mesterskap for de åtte finalistene, og det var en fornøyd og sliten vinner som kunne slippe jubelen løs. – Nå blir det fest, jubler gullvinneren som til daglig jobber på Ica Maxi Lund og deltok i konkurransen for andre gang.

– Dette var den deiligste lønn for strevet. Hjertet pumpet hardt like før de ropte opp navnet mitt, og nå er jeg bare veldig glad, sier hun. Gullvinneren disket opp med blant annet kokosrull, cheddarbiff og ølpølserull – noe som falt i smak hos dommerpanelet.

Dette var 14. gang NM i kjøttfag arrangeres, og ifølge arrangøren har konkurransen aldri vært tøffere. Bruskeland konkurrerte mot syv andre lærlinger, og det var få poeng som skilte finalistene som havnet på seierspallen. Vestfoldjentene Tonje F. Krystad fra Sem og Inger Granhaugen fra Stokke stakk av med sølv- og bronse-medaljen.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, sier det kun er detaljer som skiller deltakerne i teten. – Dette er noe av det bedre jeg har opplevd, det er jaggu høy kvalitet, sier hoveddommeren. Teigen berømmer gullvinner Bruskeland for en flott presentasjon og gode produkter. – Forbrukerne er heldige som finner denne typen betjening i ferskvaredisken, sier han.

Powered by Labrador CMS