Nyheter

Kokk i lederstolen

Driftssjef Tore Evjen i Meny Midt-Norge liker seg godt rundt ferskvarediskene. Kanskje ikke så rart for en tidligere kokk. Men yrkeslivet startet på et traktorsete.

Publisert Sist oppdatert

Den første smaken av det betalte arbeidslivet fikk Tore Evjen da han var 14 og et halvt år. Faren hadde ordnet en jobb til ham som vaktmesterassistent i borettslaget på Kolstad i Trondheim.

– Jeg fikk 36 kroner per time, og jeg fikk klippe gresset med en gressklipper jeg kunne sitte på, en liten traktor. Det var jo kjempestas med en slik sommerjobb. Arbeidstiden var fra klokken 06.30 til 14.30, og det innebar det meste som en vaktmester er borte i. Men det var nok klippingen som var artigst. Eller for å være ærlig, det var nok traktoren som var artigst, sier Evjen.

– Senere ble du kokk?

– Ja, jeg begynte tidlig på kokkeskolen, og på fritiden min hadde jeg mange ekstrajobber som servitør og kokk. Da jeg var 17 år fikk jeg jobb som kokk, og senere kjøkkenansvarlig, på et spisested som het Adrian i Trondheim. Senere var jeg i to år på restauranten som er i toppen på Tyholttårnet, sier Evjen.

– Tyholttårnet, Trondheims høyeste jobb! Men så ble det Egon?

– Jeg var i 11 år i Egon, som kokk og etter hvert som kjedekjøkkensjef. Det er et system der det er stålkontroll på driften og detaljene. Det er ikke for ingenting at kjeden tjener gode penger. Men da Ultra Solsiden (nå Meny) åpnet i Trondheim, gikk jeg over til dagligvarebransjen. Jeg var butikksjef der fra 2000 til 2006, og siden har jeg vært driftssjef for Meny i Midt-Norge.

– Har du nytte av din bakgrunn som kokk?

– Åja, styrken min er nok at jeg kan en del om ferskvare, og har klare meninger om hva som er bra og hva som ikke er så bra. Men privat er jeg kun kokk enkelte ganger i helgene og på hytta.

Powered by Labrador CMS