Nyheter

Kokt kjøtt, den nye trenden

Publisert

Kokt kjøtt har de senere årene blitt mindre brukt i husholdningene. Det er synd, for koking av kjøtt gir gode og smakfulle retter, og vi husker med glede søndagsmiddagene med dampende gryter kjøttsuppe (med løksaus), kalve- eller lammefrikassé eller kålrulader, for å nevne noen.

Koking av kjøttet gir flere fordeler. Kjøttet blir garantert mørt, vi kan velge ut kjøttstykker som er mer saftige og smakfulle ? såkalt koke- eller suppekjøtt som ofte er rimeligere i innkjøp.I tillegg er koking av kjøtt den kanskje mest helsebringende måten å tilberede kjøttet på. Man unngår stekefettet, og derved og faren for å brenne fettet og danne mulige skadelige stoffer. Kokt kjøtt er også svært lettfordøyelig, og passer ypperlig sammen med grønnsaker av alle slag.Det viser seg at mesterkokkene nå setter kokt mat på spisekartet, og det er svært sannsynlig at det å spise kokt kjøtt kan være en ny og trendy måte å tilberede maten på. Dette vil i så fall forplante seg til hjemmekjøkkenet, og derved stille krav til forretningene.Det som er det største problemet med koking som tilberedningsmetode, er tiden. På ukedagene tar koking av kjøtt for lang tid. Et alternativ kan være å bruke kjøttslag som krever svært kort koketid, et annet må være at kjøttindustrien tilbyr ferdig kokt kjøtt klart til bruk. Dette kjøttet kan passe sammen med industrielt fremstilte halvfabrikater, eller med friske grønnsaker som har en kortere koketid.

Powered by Labrador CMS