Kommentar

Imponerer: Joker Vaset er en butikk i særklasse, konstaterer konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Orkla.

Norges beste kjøpmann?

Dyktige kjøpmenn og butikksjefer utgjør grunnfjellet for verdiskapning i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2005 har jeg feiret julen på Vaset i Vasetlia, og siden 2005 har jeg alltid handlet i den lokale Joker-butikken hos kjøpmann Harald Lasskogen på Vaset. Og hvert år har butikken vært i topp stand, uansett årstid, alltid gode merkevarer i butikk, god eksponering, og til og med varer du for eksempel ikke får kjøpt hos Meny på CC Vest på Lilleaker.

Men ikke bare det: Harald går den ekstra milen. Her får man bestilt juletrær, om du skal ha edelgran er det intet problem, omadressert avisen, kjøpt fiskekort eller handlet det beste fyrverkeriet i Norge, men ikke minst; Lasskogen er oppdatert på de siste løypeforholdene og de siste værvarslene, og spør alltid, på sin beskjedne og hyggelige måte, om du også i år skal feire julen på Vaset.

Som konsernsjef i Orkla jobber jeg mye, både i ukedagene og i helgene, men jeg tror faktisk Lasskogen ikke står tilbake for noe som helst av arbeidsinnsats. Han er alltid på jobb, det være seg på julaften eller nyttårsaften eller alle de andre dagene, og kontorarbeidet, det gjør han på kveldstid eller tidlig på morgenen. Det vet jeg, for jeg har sett flere ganger lyset fra kontoret hans i enden av butikken med et gammelt og flott Tiedemanns Tobaksfabrik skilt i bakgrunnen.

Hvert år øker han både topplinje og bunnlinje, det kan jeg se av regnskapene, men han reinvesterer hele tiden i butikken, utvider og står på, med en lokal og lojal stab, og antakeligvis med et sterkt kjedekontor og et sterkt ASKO som støtter ham med god logistikk og gode systemer. Høsten 2021 fikk butikken nok en betydelig oppgradering, midt under pandemien, og butikken er virkelig innbydende og moderne. Noen ganger svinger jeg bare innom for å la meg imponere. Og jeg har sett mange butikker, uansett bransje, opp igjennom årene.

Det er mange kjøpmenn og butikksjefer tilsvarende Lasskogen i Norge, og Lasskogen representerer på denne måten grunnfjellet i Norge for verdiskaping, ja en bauta i Norge, og som gjør at jeg alltid kommer til å handle hos Joker Vaset, så lenge jeg har hytte på Vaset, og det kommer jeg til å ha inntil jeg legger tøflene på hylla....

Powered by Labrador CMS