Fredag var det nøkkeloverrekkelse i Næringsdepartementet. Marianne Sivertsen Næss (t.v.) overtar som fiskeri- og havminister etter Cecilie Myrseth.

Tørrfisk og Kvikk Lunsj til nye statsråder

Fredag overtok Marianne Sivertsen Næss og Cecilie Myrseth fredag overtok kontorene som henholdsvis fiskeriminister og næringsminister. Som velkomstgaver vanket tørrfisk og Kvikk Lunsj.

Publisert

Den nye fiskeri- og havbruksministeren, Marianne Sivertsen Næss (Ap), beskrev seg selv som utholdende og hardtarbeidende da hun fredag offisielt overtok som fiskeri- og havminister.

– Dette er nå ditt kontor, jeg har gjort det hjemmekoselig for deg, sa avtroppende fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) da Næss kom inn.

På bordet lå blomster, den symbolske nøkkelen og tørrfisk fra Honningsvåg.

Fredag var det nøkkeloverrekkelse i Næringsdepartementet. Cecilie Myrseth overtar som næringsminister etter Jan Christian Vestre.

Kvikk Lunsj og solid lektyre

Regjeringens nye ansikt sier hun gleder seg til å ta fatt på oppgavene og at hun de neste dagene skal sette seg grundig inn i arbeidet som skal gjøres.

Myrseth hadde ikke mer en rukket å levere fra seg nøkkel og tørrfisk før hun måtte videre for å overta nøkkelen til sitt nye kontor - som næringsminister.

Der ventet en fersk helseminister i Jan Christian Vestre (Ap) med blomster og gratulasjoner.

Med seg hadde han også Kvikk Lunsj og lektyre i form av de 294 tiltakene, fordelt på sju stortingsmeldinger, veikart og strategier, som hans departement har laget de to siste årene.

Måtte løpe

Myrseth sier Vestre har satt dype spor som næringsminister og at hun ser fram til å overta.

– Det er en stor ære å få den tilliten å få være næringsminister i Norge og i Støre sin regjering, sa Myrseth.

Fredag ble endringene i regjeringen kjent etter at Ingvild Kjerkol måtte av som helse- og omsorgsminister etter plagiat-saken. Det er Vestre som overtar Kjerkols oppgaver som statsråd.

Dermed måtte Vestre raske videre etter nøkkeloverrekkelsen for å rekke sin egen overrekkelse.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS