Nyheter

Kongepokal til grillveteraner

Team BarbieQ fra Oslo tok seg helt til topps i Grill-NM i helgen. Gourmetguttane fra Kristiansand og Grill Invaders fra Akershus var de sterkeste utfordrerne.

Publisert Sist oppdatert

Lagleder Jan Ivar Nykvist i Team BarbieQ er den eneste som har vært med i alle Norgesmesterskapene siden starten i 2004. Laget hans har vunnet hele tre ganger, og de fikk dermed kongepokalen til odel og eie etter NM.

– Vi har trent mye sammen og satset i år hardt på å lage perfekt, klassisk grillmat. Under konkurransen gikk det faktisk bedre enn under treningene i forkant, så da var det ekstra morsomt å vinne, sier han i en pressemelding.

For tiende år på rad kjempet grill-lag fra store deler av landet om å bli Norgesmestere. I løpet av en hel dag grillet lagene seg gjennom fire kategorier; hamburger, kylling, spareribs med hjemmelaget barbecuesaus, og åpen klasse.

– I åpen klasse gjorde vi imidlertid et utradisjonelt valg ved å tilberede reinsdyr med barbecuesaus og bjørnebær, forteller Jan Ivar Nykvist.

– Alle de fire kategoriene representerer forskjellige utfordringer. Maten skal være saftig, smakfull og delikat, sier dommer Bjørn Tore Teigen fra arrangøren MatPrat,

Maten lagene serverer bedømmes både av en fagjury og en folkejury. Fagjuryen gir dessuten poeng for samarbeidet laget innad, hvordan standen ser ut, og hva laget gjør ut av konkurransen overfor publikum.

På andreplass kom fjorårsvinnerne Gourmetguttane fra Kristiansand, mens tredjeplassen gikk til Grill Invaders. Deltakerne på dette laget kommer fra ulike steder i Akershus.

Grill-NM ble arrangert på Sukkerbiten, like ved Operaen i Oslo lørdag. Samtidig ble det konkurrert i Street Food, som er enklere retter håndmat som kan spises rett fra grillen. I sommer er det holdt regionale konkurranser i fire byer, og vinnerne av disse deltok i finalen i Oslo. Her vant Hege Anita Karlstad fra Kristiansand.

Powered by Labrador CMS