Nyheter

Kortreist øko-kjøtt fra Ringstad

KJØTTFE: Det er både kortreist, økologisk, fra riktig rase og sporbart. En ny produktserie fra Brødr. Ringstad samler alle gode verdier på ett sted.

Publisert Sist oppdatert

Som seg hør og bør, var det Jacob's som var først ute da kjøttbedriften i Rakkestad i Østfold lanserte den nye serien med ti økologiske produkter av kjøttfe. Høyprofilbutikken på Holtet i Oslo har tradisjoner for de spesielle produktene.

- Vi lever for produkter som har en historie å fortelle, sier ferskvaresjef Roar Sjåvåg. Han kan glede seg over kunder som står på venteliste for å få produktene fra de riktige leverandørene. - Det er mange økologiske bønder som ringer til meg for å selge produktene sine, forteller han.

At maten er kortreist, er ikke det viktigste begrepet Jacob's selger inn til kundene. Historie og kvalitet betyr mer. Men øko-serien fra Brødr. Ringstad kommer fra hovedstadens nabolag, også.

- Det er kjøttfe fra Østfold og Akerhus, sier Lill-Ann Gundersen. Hun er seniorrådgiver hos Norges Vel, og spesialist på å hjelpe småprodusenter ut på markedet.

I kjøledisken ligger kjøttkaker, biffkarbonader, ytrefilet, indrefilet, entrecôte, mørbrad, surret steik, bratwurst med ost, grytekjøtt og ferdig stroganoffgryte. Hele dyret er utnyttet, med andre ord. - Dette er unge Limousinokser. I første omgang produserer vi av to dyr i uken, det vil si en slaktevekt på 7-800 kilo, forteller Johan Ellingsen; en av bøndene bak det kortreiste økokjøttet.

Powered by Labrador CMS