Nyheter

Kraftig vekst i løksalget

Nordmenn spiser langt mer rå løk enn før. I fjor økte salget av rødløkmed 32 prosent i verdi, mens gul løk økte med 16 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Totalt kjøpte vi drøyt 24 000 tonn løk i fjor. På ti år har løkforbruket i Norge økt med over 8 000 tonn. Vi spiser nå fem kilo løk i året hver.

– Den positive utviklingen fortsetter for fullt i år. Vi tror det i hovedsak skyldes den gode produktutviklingen og at flere løktyper er tilgjengelig i butikkene, sier produktsjef Espen Gultvedt i Bama.

Gartnerhallen, Bama og Bioforsk jobber med et stort løkprosjekt. Målet er å øke kunnskapen om løk, heve kvaliteten og utvide mangfoldet, og at hver av oss om få år skal sette til livs ti kilo løk i året. 50 norske løkprodusenter er involvert i prosjektet, fra Steinkjer i nord til Larvik i sør.

Powered by Labrador CMS