Nyheter

Kutter biffen for miljøet

Stadig flere nordmenn sier de er villige til å kutte forbruket av kjøtt, klær og flyturer for å skåne miljøet og bekjempe klimaendringene, skriver NRK.

Publisert Sist oppdatert

En av fem sier de har gjort en stor reduksjon av kjøttforbruket sitt på grunn av klimaet. Over én av tre sier det samme om strømforbruket, ifølge en rapport fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved HiOA.

Nordmenns kjøttforbruk mer enn doblet seg fra 1950-tallet til 2010-tallet, ifølge tall fra Helsedirektoratet. De siste årene har det ligget ganske stabilt rundt 70 kilo per person årlig.

Storfekjøtt er blant klimaverstingene på norske spisebord. Ifølge Bioforskfører produksjonen av én kilo storfekjøtt til 20 kilo CO₂-utslipp.

– Det er blitt større bevissthet rundt miljøeffektene av forbruket. Forbrukerne er i større grad klar over de negative konsekvensene av forbruket. Blant annet forbruk av kjøtt og klær er oppe i den politiske debatten og i mediene, sier SIFO-forsker Torvald Tangeland til NRK.

Powered by Labrador CMS