Nyheter

Kvalitet med krøll

– Den beste juleribba stammer fra griser med krøll på halen! hevder dr. juleribbe Hallgeir Sterten fra Felleskjøpet Fôrutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Påstanden er basert på mer enn to års nitidig forskning på temaet «Pork quality. Influence of pre-slaughter fasting time, gender and feeding regime« utført av utviklingssjef på svinefôr Hallgeir Sterten fra Felleskjøpet Fôrutvikling, heter det i en pressemelding fra Felleskjøpet Fôrutvikling.

Og doktor Stertens hovedkonklusjonen er krystallklar: Det absolutt møreste svinekjøttet og den beste juleribba stammer fra griser med krøll på halen; griser som har levd det glade latmannsliv i bingen med fri tilgang til godt fôr og gode bingekompiser som ikke ypper unødig til slåsskamp. Gjerne kombinert med noen få timers faste før slakting. Resultatene ble nylig framlagt i forbindelse med en doktordisputas på Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB).

Powered by Labrador CMS