Nyheter

Kyllingfilet er sommerfavoritt

Kyllingfilet er det kjøttproduktet som øker mest i Norge, og sommeren er høysesong for hvitt kjøtt. Salget av kyllingfilet har i sommer økt med 10 prosent.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse Synovate har gjennomført for melder Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, viser at ni av ti spiser kald kylling om sommeren, med kyllingsalat som favoritt.

- Kald kylling og salater med kylling er veldig populært på varme sommerdager, sier husstellærer Guri Tveit i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Men kvinner og menn foretrekker ulike kyllingretter om sommeren.

- Menn liker best lår og vinger, gjerne med krydder og barbecuesaus, mens kvinner helst vil ha fileter og wok-retter med kylling. Kvinner er også glad i salater og pastasalater med kyllingkjøtt. Menn liker kraftig tilbehør som fete sauser og pommes frites, sier Tveit.

Powered by Labrador CMS