Nyheter

Kyllingkjøttdeigen er sunnest

Klikk.nos ernæringsfysiolog har kåret kyllingkjøttdeigen fra Den stolte hane til vinner i en gjennomgang av 19 kjøttdeigprodukter.

Publisert Sist oppdatert

– Generelt kan man si at kjøtt fra kylling og kalkun er sunnere valg enn kjøtt fra storfe og svin, sier Marte Ottesen, som er klinisk ernæringsfysiolog og høyskolelærer ved Bjørknes Høyskole.

I kjøttdeigtesten har hun vurdert de 19 ulike produktene ut fra prosentandel kjøtt, saltinnhold, protein, fett og karbohydrater, samt til en viss grad prisen.

Det eneste produktet som får terningkast 6 er Kjøttdeig av kylling fra Den stolte hane. Denne består av 100 prosent kyllingkjøtt og er ikke tilsatt hverken salt eller vann. Andelen fett er under 10 prosent, noe som gjør at den er nøkkelhullsmerket.

Coop kjøttdeig av storfe og svin er det produktet som inneholder mest fett, 17 prosent. Denne kjøttdeigen kåres derfor til testens taper og får en 1-er på terningen.

Powered by Labrador CMS