Nyheter

Lageret tømt for reinkjøtt

En felles dugnad for økt omsetning av reinkjøtt har gitt resultater. Over 100 tonn med Gilde Boazo reinkjøtt er nå borte fra lageret. Forbrukeren gleder seg over nedsatt pris mens bransjen tar regningen.

Publisert Sist oppdatert

Som du har lest på handelsbladet.no tidligere, så har reinsdyrnæringen slitt med store lageroverskudd av reinkjøtt. Problemene hopet seg høsten 2010 da reinslakteriene i Finnmark satte en begrensning i slaktingen på grunn av fulle lagre og minimal etterspørsel etter reinkjøtt. Det medførte en akutt krise både økonomisk og økologisk for reindriftssamene og Finnmarksvidda.

Mange satt med store lagre – bare Nortura alene hadde over 100 tonn reinkjøtt på lager. Nå er det meste av Finnbiff, Reinsdyrstek, biffer/fileter og råstoff til Joika-kaker blitt borte i løpet av en sterk og offensiv fellesinnsats i løpet av de siste månedene.

– Fellesinnsatsen som er gjort viser tydelige resultater. De siste årene er prisen redusert med rundt 20 prosent fra næringens side. I tillegg har enkelte dagligvarekjeder laget tilbudskampanjer på flere ulike reinsdyrprodukter, så nå vil mange nyte gode og sunne middager fremover, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura.

Nortura Karasjok starter med ordinær reinsdyrslakting fra uke 38, og vil fram til jul slakte 25 000 reinsdyr.

Powered by Labrador CMS