Nyheter

Lam fra hele verden

Geitmyra matkultursenter for barn hadde søndag åpen gård med arrangementet «Hele verden liker lam». Godt over 700 deltagere smakte på lammeretter fra mange deler av verden og lam fra Lofoten fikk ben å gå på.

Publisert Sist oppdatert

Under arrangementet var det blant annet anledning til å se hvordan man parterer et helt lam, og lære hvilke deler av kjøttet man bruker til hva. Og sauehodet ble viet ekstra oppmerksomhet. Både store og små var med på å svi ull av sauehoder som skulle brukes til smalahove.

I tillegg til norske spesialiteter kunne deltagerne smake på lammeretter fra Somalia, India, Marokko, Kroatia og Kina.

Norge ble testet ut på en egen smaksstasjon, med lam fra Gol, Hvaler, Nord-Gudbrandsdal og Lofoten. Lofotlammet slo godt an blant de oppmøtte.

– Tidlig på beite gir fin utvikling av muskulaturen med god kjøttfylde og mørhet. Landskapet på Lofoten farger smaken på kjøttet, og gir det en smak som minner om vilt, sier daglig leder Gustav A. Karlsen i Lofotlam.

Powered by Labrador CMS